Advies

9 Stappen Plan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF)

Het 9 stappen plan is een traject dat golfers kunnen volgen vanaf het begin tot het doel dat ze nastreven. We hebben dat voor uw gemak samengevat. Indien u onder een Fase op 'Meer details' klikt dan ziet u een gedetailleerde beschrijving van de fase en de verschillende stappen, alsmede het advies voor iedere stap.

Advice phase 1

Fase 1

Les: 8-12 uur. Vereisten: Baanpermissie, NGF Regel Examen, Qualifying Score

Basis kennis van techniek, regels en etiquette.

Stap1

Doel: Baan Permissie

Omschrijving

U neemt les bij een golf professional (leraar) en krijgt een introductie in golf en de basisprincipes van golf: techniek, regels en etiquette. Veilig spelen en hoe te oefenen. Als de leraar meent dat u er klaar voor bent, krijgt u uw baanpermissie. Probeer ook eens een of meer van de inlooplessen van Golf4Holland

Les

We adviseren u minimaal 6 - 8 uur les te nemen waaronder een baanles.

Verplichtingen

U moet lid zijn van Golf4Holland voordat u baanpermissie krijgt.

Stap2A

Doel: Slagen voor het NGF Regel Examen

Omschrijving

U leert meer over uw vaardigheden. U leert regels en etiquette die iedere beginnende golfer moet weten.

Les

We adviseren u dit regel examen hier te oefenen. U kunt dat onbeperkt en kosteloos doen. Aan het eind van ieder oefen examen krijgt u niet alleen de juiste antwoorden, maar ook een toelichting. Alle mogelijke vragen die op het uiteindelijk examen gesteld kunnen worden, komt u hier ook tegen. Op de officiële site van de NGF vindt u hier een uitgebreide uitleg van de regels en termen.

Verplichtingen

Geen

Stap2B

Doel: GVB/Handicap 54

Omschrijving

Nu moet u 9 of 18 holes spelen met iemand die tenminste Handicap 54 heeft.

Les

Neem nog 2-4 uur les. Inclusief een baanles. En speel op de baan waar u baanpermissie voor heeft. Indien u 36 stableford punten behaald heeft, dan heeft u uw GVB/Handicap 54 behaald

Verplichtingen

U moet uw baanpermissie hebben en geslaagd zijn voor het NGF Regel Examen

Stap3

Doel: EGA Handicap 36

Omschrijving

U zult verder en meer op het doel slaan. U krijgt meer inzicht in het spel en uw mogelijkheden. En dat gebruikt u om betere keuzes te maken tijdens het spel.

Les

Neem 2-4 uur les. Inclusief een baanles. En speel vooral regelmatig.

Verplichtingen

U moet qualifying kaarten registreren met resultaten zodanig dat u EGA Handicap 36 behaald. Dat kan mbv de Golf4Holland App (Android en iOS) en online via golf4holland.nl

Advice phase 2

Fase 2

Lessen:8-10 uur

Course management, verbeteren consistentie, wedstrijden spelen.

Stap4

Doel: Handicap 28

Omschrijving

In deze fase zal uw niveau verbeteren doordat het spel constanter wordt bij lange slagen maar ook rondom de green. Spelen op de golfbaan wordt steeds comfortabeler voor u, wat een positieve uitwerking heeft op uw spel. U krijgt meer behoefte om deel te nemen aan wedstrijden en het aantal bogeys en double bogeys neemt af

Les

We adviseren 6 uur les, waaronder zeker een baanles. En bekijk de wedstrijden van Golf4Holland events!

Stap5

Doel: Handicap 20

Omschrijving

In deze stap zult u bewustere clubkeuzes maken vanaf de tee en rond de green. Door mee te doen aan wedstrijden, zal uw ervaring op het gebied van course management, tactiek en kennis van de golfregels vergroot worden. U zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doet u met zijn allen en u vraagt zich af tot waar uw ambitie gaat.

Les

We adviseren 6 uur les, waaronder zeker een baanles. En voor meer plezier en lagere kosten nodig je je vrienden ook uit!

Stap6

Doel: Handicap 15

Omschrijving

Dit is het breekpunt! Voor deze categorie golfers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijden en competitie zorgen ervoor dat u het presteren onder druk proeft. Langzamerhand zet u de puntjes op de i en u bent regelmatig te vinden op de oefenfaciliteiten

Les

We adviseren 6 uur les, met tenminste 1 baanles. Concentreer je op het spel vanaf 100 meter naar de green en het korte spel rondom de green. Voor meer plezier en lagere kosten nodig je je vrienden ook uit!

Advice phase 3

Fase 3

Lessen:10-20 uur

Verkleinen fout marge, vergroten van scoringscapaciteit, spelen (inter)nationale wedstrijden.

Stap7

Doel: Handicap 9.9

Omschrijving

U bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om deze mijlpaal te halen, zult u werken aan het verkleinen van de foutmarge en het verbeteren van de slagen binnen 50 meter van de green. U bent gedreven aan het trainen en u ontwikkelt een goede, vaste routine zodat uw resultaat meer voorspelbaar wordt. U zult uw successen vieren!

Les

We adviseren 6 uur les, met tenminste 1 baanles. Concentreer je op de schoten vanaf 50 meter naar de green en het korte spel rond de green. Voor meer plezier en lagere kosten nodig je je vrienden ook uit!

Stap8

Doel: Handicap 4.4

Omschrijving

U bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het oplossen van lastige situaties vormt voor u de uitdaging. U bent actief bezig uw golfspel steeds te verbeteren en te ontwikkelen. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. U traint gestructureerd volgens een plan dat u samen met de golfprofessional heeft opgesteld.

Les

We adviseren 6 uur les, met tenminste 1 baanles. Let op het korte spel en op de mentale benadering. Voor meer plezier en lagere kosten nodig je je vrienden ook uit!

Stap9

Doel: Handicap 0

Omschrijving

Kritisch op uzelf en oog voor detail, dat zijn uw kenmerken in deze fase. U verfijnt uw techniek en ontwikkelt uw mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor u het succes? U denkt erover om nationale en internationale wedstrijden te spelen en u bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar u wilt pieken.

Les

We adviseren 6 uur les, met tenminste 1 baanles. Het gaat nu om de kleine details in je spel en je mentale en fysieke mogelijkheden. Doorzettingsvermogen is hier doorslaggevend. Voor meer plezier en lagere kosten nodig je je vrienden ook uit!